Viceprimarul baimarean Mircea Dolha si-a facut bilantul la un an de mandat

dolha_mircea_.jpgMircea Dolha, viceprimarul municipiului Baia Mare, s-a declarat, la un an de mandat, multumit de activitatea sa administrativa.

Presedinte al PSD Baia Mare, Mircea Dolha a declarat, intr-o conferinta de presa, ca a avut posibilitatea sa cunoasca majoritatea dificultatilor cu care se confrunta cei aproape 120.000 de locuitori ai municipiului si sa rezolve mare parte din problemele comunitatii. El a recunoscut insa ca orasul trebuie sa treaca prin multe transformari pentru a fi cu adevarat unul european.

“Am dedus cu usurinta ca exista o criza de locuinte, ca avem multe servicii publice mai putin promte la nevoile cetatenilor, ca asteptarilor locuitorilor sunt mult mai mari decat am crezut in timpul campaniei electorale. Intr-o perspectiva optimista, impreuna cu colegii din institutie am reusit sa indreptam o serie de lucruri care au schimbat imaginea urbei. Singura problema spinoasa o reprezinta locuintele, aici e un capitol deficitar”, a spus Mircea Dolha.

Viceprimarul a amintit, printre altele, de demolarea unor copertine pentru masini, construite in spatii neautorizate, a unor cladiri ridicate ilegal pe Valea Ustroiului din parcul municipal sau de inchiderea unor piete agroalimentare.

Mult mai critic la adresa administratiei locale a fost consilierul local Dumitru Matei, care a afirmat ca “orasul e condus la fara frecventa”. Matei a incercat sa atraga atentia asupra cheltuielilor exagerate pe care Primaria municipiului Baia Mare le face fara a tine cont de situatia economica actuala. “Intr-un an economic dificil, Primaria Baia Mare angajeaza prin licitatie o serie de lucrari, indeosebi reparatii de drumuri, fara sa verifice calitatea acestora. Mai grav, unele lucrari sunt abandonate la jumatatea investitiei, fara ca primaria sa penalizeze executantii care incaseaza miliarde de la bugetul local”, a opinat Dumitru Matei.