Primarul general Adriean Videanu a precizat ca atributiile celor doi viceprimari generali ai Capitalei vor fi aceleasi, chiar si dupa intrarea in vigoare a noii organigrame, aprobata marti de consilierii municipali.
Videanu a aratat, prin intermediul unui comunicat de presa, ca viceprimarii generali sunt „partenerii” sai in actul de conducere si ca isi doreste o implicare a lor „la fel de activa ca si pana acum”. Adriean Videanu sustine ca atributiile delegate lui Razvan Murgeanu si Ludovic Orban sunt prevazute in dispozitiile primarului general din 27 iulie 2004.

Astfel, compartimentul viceprimarului Ludovic Orban se ocupa de elaborarea planului urbanistic general al localitatii, a planurilor urbanistice zonale si de detaliu, conduce serviciile publice locale, asigura functionarea serviciilor de stare civila si de autoritate tutelara, supravegheaza realizarea masurilor de asistenta si ajutor social, raspunde de inventarierea si administrarea bunurilor care apartin domeniului public si privat al orasului, organizeaza evidenta lucrarilor de constructii din localitate si pune la dispozitie autoritatilor administratiei publice centrale rezultatele acestor evidente. Orban va coordona, totodata, activitatea Directiei de urbanism si amenajarea teritoriului, Directiei patrimoniu, evidenta proprietatilor, cadastru, Directiei investitii si achizitii publice, Directiei invatamant-cultura, urmarirea procesului de completare a dosarelor depuse in temeiul Legii nr. 10/2001, activitatea de urmarire creante din Primaria municipiului Bucuresti. El va coordona activitatea RATB, Administratiei fondului imobiliar, Directiei generale de asistenta sociala a municipiului Bucuresti.

Viceprimarul general Razvan Murgeanu va avea, la randul sau, atributii legate de activitatea serviciilor publice, respectiv, igiena si salubritatea localurilor publice si produselor alimentare puse in vanzare pentru populatie, intretinerea si reabilitarea drumurilor publice, proprietate a comunei sau a orasului, instalarea semnelor de circulatie, desfasurarea normala a traficului rutier si pietonal, in conditiile legii, functionarea serviciilor de stare civila si de autoritate tutelara, supravegheaza realizarea masurilor de asistenta si ajutor social. El va lua masuri pentru controlul depozitarii deseurilor menajere, industriale sau de orice fel, pentru asigurarea igienizarii malurilor cursurilor de apa din raza comunei sau a orasului, precum si pentru decolmatarea vailor locale si a podetelor pentru asigurarea scurgerii apelor mari. Viceprimarul Murgeanu va coordona activitatea Directiei utilitati publice, Directiei transporturi si siguranta circulatiei, Directiei coordonare reglementare infrastructura, a celei pentru protectia mediului si educatie eco-civica, Directiei administrativ-transporturi din Primaria Capitalei. El va coordona, in conditiile legii, activitatea RADET, Administratiei cimitirelor si crematoriilor umane, Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement.