Primarul general, Sorin Oprescu, a anuntat ca a stabilit impreuna cei doi viceprimari generali ai Capitalei, Razvan Murgeanu si Robert Ionescu, atributiile ce le revin acestora.
„Ne-am intalnit si ne-am pus de acord pentru ca de acum fiecare sa-si intre in atributii”, a spus Oprescu, dupa intalnirea cu cei doi. Viceprimarul general Razvan Murgeanu (PD-L) va coordona activitatile Directiilor Relatii Internationale, Integrare Europeana, de Aparare si Protectie Civila, Directia de Coordonare si Reglementare Infrastructura, de utilitati publice, Directia Administrativ-Transport, Directia Transporturi, Drumuri si Sistematizarea Circulatiei, RADET si Agentia Municipala pentru Eficientizarea si Reglementarea Energiei.

Potrivit lui Sorin Oprescu, viceprimarul general Robert Ionescu (PNG-CD) va coordona Directia de Invatamant, Directia de Cultura, Directia Dezvoltare-Turism, Directia de Mediu, Administrarea Gradinii Zoologice, Centrul de Protectie a Plantelor.

„Consider ca impreuna putem construi un Bucuresti european. Ma bazez pe ajutorul celor doi viceprimari. Doresc in general sa facem ceea ce ne-am propus. Imi doresc cu tarie si cred ca si colegii mei, ca Primaria Capitalei sa fie la dispozitia cetateanului”, a declarat Oprescu, dupa anuntul privind atributiile viceprimarilor Capitalei. El le-a urat succes celor doi si a spus ca asteapta rezultatele muncii lor.

Viceprimarii generali au dat asigurari ca vor colabora bine cu primarul general, formand o echipa. „Va asigur de o colaborare utila si pozitiva. Vreau sa asigur bucurestenii ca dupa ce voi cunoaste directiile din subordinea mea voi trece imediat la treaba. Nu voi fi singur, voi face parte dintr-o echipa de trei, pe parcursul anilor ce vor urma”, a spus Robert Ionescu.

La randul sau, viceprimarul Razvan Murgeanu a aratat ca atributiile primite sunt in general aceleasi din mandatul trecut, cu exceptia Directiei de Transporturi, despre care a spus insa ca este „o noua provocare”. „Prefer ca prima declaratie sa o fac dupa trei luni. Spre deosebire de vechiul mandat am in plus o directie destul de grea. Este vorba despre Directia de Transporturi si Sistematizarea Circulatiei, dar este o noua provocare si ma voi apuca de treaba”, a spus Razvan Murgeanu.

Primarul general a adaugat ca, la sfarsitul lunii august – inceputul lunii septembrie, va prezenta noua organigrama a municipalitatii care va viza un alt regulament de organizare si functionare al institutiei, menit sa imbunatateasca activitatea. Dupa noua organigrama, cei doi viceprimari generali vor fi reinvestiti cu noi servicii, asa cum vor fi nominalizati in noua organigrama.

Oprescu a spus ca printre noile directii va functiona si o Directie Generala a Spitalelor.