Vicepreşedinţii CJ Iaşi au fost lăsaţi fără salarii

Cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Iaşi, social-democratul Constantin Adăscăliţei şi liberalul Victor Chirilă sunt decişi să îşi cheme şeful în instanţă, după ce au aflat că au rămas fără salarii.

Cei doi vicepreşedinţi ai CJ au fost informaţi că nu vor mai fi remuneraţi, conform unei dispoziţii semnate în cursul acestei zile de către preşedintele Constantin Simirad. Astfel, fiecare dintre cei doi riscă să piardă câte 5.500 lei lunar, cât reprezintă salariul brut.

‘Având în vedere că de la 31 mai semnaţi condica de prezenţă şi apoi plecaţi din instituţie şi reveniţi la sfârşitul programului doar pentru a o semna din nou, veţi fi pontaţi doar pentru orele în care sunteţi în instituţie’, se arată în dispoziţia emisă de preşedintele CJ Iaşi. Constantin Simirad susţine că a luat această măsură întrucât ‘lumea trebuie să vadă ce fac doi oameni care iau un salariu de 5.500 lei. (…). Se vaită că nu au de lucru’.

De cealaltă parte, cei doi vicepreşedinţi ai CJ cred că sunt “persecutaţi” de şeful lor din cauza acuzaţiilor aduse după ce au aflat că DNA le-a montat sisteme de supraveghere în tocurile uşilor birourilor lor. “E o formă de intimidare a domniei sale, cel care se află în spatele denunţului la DNA, de a ne determina să renunţăm la protest. E clar că din cauza vârstei înaintate, dumnealui are accentele unei anumite boli, paranoia, şi crede că astfel ne sperie. Nu este aşa, voi deschide proces în instanţă şi voi cere ca dumnealui, în nume personal, să-mi plătească despăgubiri materiale”, a declarat vicepreşedintele CJ Constantin Adăscăliţei.

La sfârşitul lunii mai, cei doi vicepreşedinţi ai CJ Iaşi, liberalul Victor Chirilă şi social-democratul Constantin Adăscăliţei au anunţat că îşi vor desfăşura activitatea în faţa sediului instituţiei, în semn de protest faţă de decizia DNA Iaşi de a le monta aparatură de monitorizare în birouri. Aceştia sperau că doar aşa vor avea siguranţa că discuţiile cu primarii şi consilierii judeţeni nu vor mai fi “monitorizate” de preşedintele CJ, Constantin Simirad. Programul de muncă se desfăşoară în noul spaţiu amenajat chiar în faţa sediului CJ sub o umbreluţă verde, ambii vicepreşedinţi ai CJ Iaşi împart un birou, pe care au fost aşezate, două steguleţe, cel al României şi cel al Uniunii Europene, şi un banner inscripţionat cu mesajul “Loc fără microfoane”, programul de lucru fiind între orele 8,00 – 16,00. AGERPRES