Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Ioan Rus, membru al PSD, a fost schimbat marţi din funcţie, locul său fiind ocupat prin vot de consilierul judeţean Dorin Gligor, preşedintele filialei judeţene a PDL Hunedoara. La vot au lipsit consilierii judeţeni aleşi din partea PSD, care au părăsit sala.
„Să vă pregătiţi de pe acum cu multe creioane şi ascuţitori pentru că veţi răspunde de birourile care se ocupă de atragerea fondurilor europene. Intraţi într-o echipă serioasă, pentru că în exerciţiul financiar trecut Consiliul Judeţean Hunedoara a atras cele mai multe fonduri europene din ţară. Sunt convins că vom face o echipă bună”, a declarat preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, după aflarea rezultatului votului.

La rândul său, noul vicepreşedinte al CJ a apreciat faptul că noua construcţie politică dintre PDL şi PNL funcţionează la nivelul judeţului Hunedoara, afirmând, de asemenea, că experienţa pe care o deţine în cadrul administraţiei publice locale va avea efecte pozitive activitatea pe care o va desfăşura. „Construcţia politică PDL-PNL în judeţul Hunedoara are deja, după scurt timp, un impact major la nivelul judeţului Hunedoara. Obiectivul este de consolidare administrativă la nivelul judeţului Hunedoara, iar experienţa mea conduce spre acest deziderat”, a spus Gligor.

În urmă cu o lună, preşedintele CJ Hunedoara şi preşedinte al filialei judeţene PNL, Mircea Ioan Moloţ, anunţa în şedinţa CJ că în cadru acestui for s-a stabilit o nouă majoritate formată din consilierii PNL, PDL şi PP-DD.

Noul vicepreşedinte al CJ Hunedoara este preşedintele filialei judeţene PDL Hunedoara. Este membru al partidului din anul 1999. În anul 2009 a fost numit subprefect al judeţului, funcţie din care a demisionat în anul 2011 pentru a candida la şefia PDL Hunedoara. Ales preşedintele PDL Hunedoara, Gligor a candidat în anul 2012 la fotoliul de primar al municipiului Deva şi de senator în Colegiul Brad-Valea Mureşului fără să câştige alegerile. AGERPRES