mihalachi_vasile.jpgVicepreşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Vasile Mihalachi, a declarat că Ministerul Agriculturii ar trebui să urgenteze acordarea sprijinului pentru fermierii afectaţi de secetă, iar Guvernul ar trebui să gândească o serie de măsuri speciale pentru producătorii agricoli din zona Moldovei, care au fost cei mai afectaţi de lipsa precipitaţiilor.

„Probabil, Ministerul Agriculturii este toropit de căldura din ultima vreme şi mai uită că agriculturii îi trebuie bani, apă şi fonduri pentru realuarea ciclului de producţie pentru perioada 2015 – 2016. Cred că cei de la minister ar trebui să-şi aplece privirea şi gândurile către agricultura reală şi nu către agricultura de lângă Bucureşti şi în special către agricultura din Moldova, zonă care s-a lovit de această secetă necruţătoare. Cred că ar trebui să se înceapă cu nişte programe de susţinere a agricultorilor din Moldova, pentru că altfel, la anul, fermierii din această zonă nu vor mai putea relua ciclul de producţie”, a declarat vicepreşedintele CJ Vaslui, Vasile Mihalachi.

La nivelul judeţului Vaslui seceta a provocat pagube însemnate, cele mai afectate fiind culturile de grâu, porumb şi floarea soarelui. AGERPRES