Vicepresedintele Consiliului Judetean Satu Mare, Adrian Stef, considera ca masurile de reducere a personalului din administratiile locale sunt pur electorale.

Stef a precizat ca masurile anuntate de Executiv nu reprezinta o masura reala impotriva crizei, urmarind doar atragerea de capital electoral. „Sunt stupefiat de ideile pe care le aud. Sedinta de Guvern este ca o sezatoare in care se discuta, dar nu se face nimic concret. S-a aruncat subiectul cumulului pensiei cu salariul, dar la noi nimeni nu indeplineste aceste conditii, astfel ca masura este inutila”, a precizat Adrian Stef.

Vicepresedintele CJ sustine ca, daca s-ar reduce numarul celor 130 de angajati, proiectele europene ar fi puse in pericol. In prezent, CJ are in derulare mai multe proiecte cu finantare europeana, cele mai importante fiind alimentarea cu apa a comunelor, in valoare de 120 de milioane euro, si realizarea sistemului judetean de colectare a deseurilor, in valoare de 20 de milioane de euro. Totodata, el a sustinut ca exista pericolul ca reducerile de personal sa se faca pe criterii politice. „Exista pericolul sa se faca epurare politica prin legiferare”, a spus Stef.