dragomirauras.jpgVicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, fostul democrat-liberal Auraş Dragomir, a fost înlăturat, joi, din această funcţie, prin votul consilierilor judeţeni dat în cadrul unei şedinţe ordinare.

Aleşii judeţeni au supus la vot proiectul de hotărâre privind constatarea încetării de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de consilier judeţean al lui Auraş Dragomir, şi, implicit, a celui de vicepreşedinte al CJ, precum şi declararea vacantării locului de consilier judeţean şi a funcţiei de vicepreşedinte deţinută de acesta, proiectul trecând cu 21 de voturi ”pentru” (PDL, PNG şi PNL), şi cu opt abţineri ale celor de la PSD.

”Pentru a explica votul colegilor de la PNL trebuie să precizez că, în urma semnării protocolului de constituire a USL, aveam obligaţia ca, în situaţiile în care în consiliile locale şi judeţene există majoritate, să procedăm la schimbarea colegilor noştri”, a afirmat vicepreşedintele liberal al CJ, Adrian Semcu.

De altfel, iniţiativa a fost supusă votului în ciuda faptului că Dragomir, aflat în concediu, a informat CJ, printr-o notificare, despre faptul că emiterea unei hotărâri care prevede încetarea mandatului său înainte de termen este ”prematură şi nelegală”, ca urmare a faptului că procedura de excludere a sa din PDL nu s-a încheiat.

Auraş Dragomir a fost exclus din PDL Prahova la începutul lunii mai, acestuia impuntându-i-se lipsa de activitate la nivelul CJ Prahova, rezultatele slabe din punct de vedere politic în ceea ce priveşte zona de care este responsabil, dar şi încălcarea mai multor hotărâri ale BPJ al PDL Prahova. Dragomir a contestat această decizie la Comisia Naţională de Integritate, Statut şi Litigii din cadrul PDL, până în acest moment nefiind emisă o soluţie în acest sens. AGERPRES