Vicepreşedintele AMR cere stoparea aplicării legilor proprietăţii

florea_dorin_2008.jpgPrimarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, vicepreşedinte al Asociaţiei Municipiilor din România, le-a trimis primarilor de municipii din ţară o scrisoare în care prezintă abuzurile care se comit în baza legilor proprietăţii, în detrimentul administraţiilor publice locale, şi a cerut sprijin pentru stoparea aplicării acestor acte normative.

“Am cerut de urgenţă stoparea legilor proprietăţii pentru a se corecta porcăria care permite retrocedarea prin instanţe. (…) 18% din imobilele retrocedate (din Târgu Mureş – n.r.) se obţin pe cale judecătorească, deci nu îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege. Neavând aceste acte, domnii au filiere organizate în instanţe şi (…) îşi redobândesc proprietăţi prin acte făcute şi bine ticluite”, a susţinut Florea.

În opinia sa, nu este firesc ca aceste legi să fie lăsate să îşi facă efectul, întrucât “nu e normal cum dispar sute de mii de hectare de pădure sau imobile”. “Cer primarilor să susţină demersul privind stoparea de urgenţă a legilor retrocedării. Am trimis către comisiile de administraţie publică (din Senat şi Camera Deputaţilor – n.r.) şi ceilalţi primari, inclusiv domnului Falcă (Gheorghe Falcă, preşedintele AMR – n.r.) o hârtie prin care am cerut stoparea de urgenţă”, a arătat Dorin Florea, potrivit căruia cele două comisii parlamentare de administraţie, conduse de Sulfina Barbu şi Petru Filip, pot să iniţieze un proiect prin care să se stopeze retrocedările abuzive. AGERPRES