Vicepremierul Gheorghe Seculici a depus juramantul de investire in functie

seculici.jpgNoul ministrul de stat pentru coodonarea activitatilor din domeniul economic, Gheorghe Seculici, a depus juramantul la Palatul Cotroceni, in fata presedintelui Traian Basescu.
La ceremonie au mai luat parte premierul Calin Popescu Tariceanu, precum si majoritatea membrilor Guvernului. De asemenea, a fost prezent si fostul vicepremier Adriean Videanu, al carui post a fost preluat de Gheorghe Seculici. Ministrul de stat Adriean Videanu si-a anuntat, vineri, demisia din functie, succesorul lui fiind Gheorghe Seculici, fost presedinte al Consiliului Judetean Arad. Seculici a fost nominalizat de Biroul Permanent National al Partidului Democrat pentru functia de viceprim-ministru coordonator al activitatilor economice, in locul lui Adriean Videanu, desemnat drept candidat la functia de primar general al Capitalei.

Gheorghe Seculici s-a nascut in aprilie 1953 in comuna Rod, judetul Sibiu. El este arhiect diplomat, absolvind Institutul de Arhitectura “Ion Mincu” Bucuresti. Din 1994 este membru PD. Seculici a fost consilier municipal intre 1992-2002, consilier judetean la Arad si, in urma alegerilor locale din 2004, a fost ales presedinte al CJ Arad. Seculici a lucrat intre 1979 – 1991 la Institutul de Proiectari Arad, privatizat in 1991, cand a obtinut un pachet important din actiunile institutiei. Este casatorit, iar fiica sa este sotia primarului de Arad, Gheorghe Falca (PD), in timp ce nasul lor de casatorie este presedintele Traian Basescu.