Vicepremierul Gabriel Oprea le-a cerut prefecţilor să se asigure că legea va fi respectată cu stricteţe la alegeri

oprea_gabriel.jpgViceprim-ministrul Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, le-a cerut vineri prefecţilor să se asigure că legea va fi respectată cu stricteţe la alegerile europarlamentare din luna mai.

“Vă veţi asigura că legea va fi respectată cu stricteţe şi toţi cei care vor participa la organizarea acestui proces trebuie să-şi asume un rol extrem de activ în acest sens. Dumneavoastră reprezentaţi Guvernul României în teritoriu, iar Guvernul s-a angajat ca alegerile să se desfăşoare fără cusur. Aveţi toate pârghiile necesare la dispoziţie şi aveţi toată autoritatea de care aveţi nevoie. Vă cer aşadar să acţionaţi energic pentru asigurarea corectitudinii campaniei şi pentru buna organizare a alegerilor”, a spus Gabriel Oprea.

El a menţionat că, odată cu debutul campaniei electorale de vineri, misiunea tuturor organelor de ordine publică este de asigurare în bune condiţii a procesului electoral. “Vă cer să fiţi fermi şi implicaţi, dar în acelaşi timp să rămâneţi fermi şi imparţiali. Legea este singurul de care trebuie să ţineţi cont în această campanie electorală. Dar orice încălcare a legii rămasă nesancţionată înseamnă neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu”, i-a avertizat Oprea pe prefecţi.
El le-a mai spus acestora ca, împreună cu reprezentanţii AEP, să realizeze o instruire temeinică a preşedinţilor secţiilor de votare, a locţiitorului acestora cu privire la responsabilităţile ce le revin la alegerile europarlamentare.

Ministrul Afacerilor Interne a prezentat un model de afiş, din care vor fi tipărite 20.000 şi care vor fi postate la toate secţiile de votare, dar şi la sediile instituţiilor cu atribuţii în organizarea procesului electoral. “În paralel cu măsurile operative, MAI va derula o campanie de informare a cetăţenilor referitor la prevederile noului Cod penal în materia infracţiunilor electorale”, a precizat Gabriel Oprea.
Acesta a susţinut vineri, la sediul Ministerului de Interne, o videoconferinţă cu prefecţii şi şefii structurilor centrale şi teritoriale ale MAI, având ca temă stadiul măsurilor dispuse pentru buna desfăşurare a alegerilor europarlamentare din luna mai. AGERPRES