Vicepremierul Daniel Suciu spune că îi aşteaptă la minister pe primarul Robu şi preşedintele CJ Timiș pentru a tranşa problema sălii polivalente

Vicepremierul Daniel Suciu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a declarat, la Timişoara, că doreşte să tranşeze problema construirii unei săli polivalente de 16 mii de locuri în oraş, adăugând că îi aşteaptă la minister cu documentaţiile pe primarul Nicolae Robu şi pe preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Călin Dobra, care au opinii diferite privind locaţia unde ar trebui ridicat obiectivul.

De mai mulţi ani, primarul Nicolae Robu susţine că a identificat terenul pentru construirea sălii polivalente în Timişoara, în timp ce preşedintele CJ Timiş o doreşte ridicată în comuna Giroc. “Nu v-aţi săturat de acest ping-pong? Sunt convins că pentru Timişoara contează mai mult să se facă ceva decât tot felul de declaraţii care să tragă oala deasupra unui foc. Astăzi, când discutăm, nu am şi nu avem nici la Compania Naţională de Investiţii şi nici la minister decizii, hotărâri juridice cu valoare, adică hotărâri de consiliu local sau de consiliu judeţean cu privire la un amplasament sau altul. Săptămâna viitoare lansez o invitaţie publică domnilor primar Nicolae Robu şi preşedinte Călin Dobra, pe care îi aştept la minister, fiecare cu documentaţiile lor şi luăm decizia, să tranşăm acest subiect care trenează de foarte mulţi ani”, a afirmat Daniel Suciu.

Vicepremierul a punctat faptul că Primăria Timişoara ar fi înaintat o propunere de amplasament pentru noua sală polivalentă lângă stadionul “Dan Păltinişanu”, care însă nu există în acte.

Pe de altă parte, vicepremierul Daniel Suciu a declarat că vechiul stadion al oraşului, “Dan Păltinişanu” va fi demolat în această toamnă, iar în acest sens trebuie finalizate toate demersurile de către autorităţile locale, urmând apoi să se construiască alt stadion, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), care va avea o capacitate de 32 de mii de locuri. El a menţionat faptul că municipalitatea ar trebui să cedeze o suprafaţă de cinci mii de metri pătraţi în zona respectivă, pentru a se putea reglementa situaţia juridică a terenului.

“Guvernul României, prin Compania Naţională de Investiţii, are tot interesul să reconstruiască acest stadion, însă, în acest moment, depindem de o hotărâre de consiliu local al municipiului Timişoara, astfel încât obiectivul să poată fi promovat. Ulterior, acesta va fi demolat de Consiliul Judeţean şi predat Companiei Naţionale de Investiţii. Fac un apel către Primăria şi Consiliul Local Timişoara pentru a adopta hotărârea cât mai repede. Ministerul Dezvoltării, prin CNI, va demara procedurile necesare pentru începerea lucrărilor la al doilea stadion ca mărime din România, atât de aşteptat de toată lumea, şi care, după modernizare, va avea 32.000 de locuri”, a explicat vicepremierul Daniel Suciu, fără a preciza un orizont de timp pentru finalizarea noului obiectiv sportiv. AGERPRES