Veniturile municipalităţii buzoiene au fost în 2009 cu 14% mai reduse decât cele prognozate

boscodeala__constantin.jpgVeniturile pe 2009 ale primăriei municipiului Buzău au fost cu 14 % mai reduse decât cele prognozate prin bugetul aprobat, iar încasările continuă şi la începutul lui 2010, să scadă alarmant.

Din bugetul în valoare totală de 315,9 milioane de lei votat aprobat începutul anului 2009 de consilierii locali s-au realizat doar 272 de milioane de lei. Domeniile care nu au mai primit finanţarea promisă au fost cultele, cultura, sportul, dar şi unele investiţii programate a se realiza în 2009.

Constantin Boşcodeală, primarul municipiului Buzău, a declarat joi în cadrul unei conferinţe de presă că “veniturile din luna ianuarie a acestui an sunt cu 25 la sută mai mici decât în luna corespunzătoare din 2009, în condiţiile în care cheltuielile cu deszăpezirea şi energia termică sunt mult mai ridicate decât în 2009”. Potrivit sursei citate, bugetul de venituri şi cheltuieli al municipiului Buzău va fi adoptat la începutul lunii februarie într-o şedinţă extraordinară a Consiliului local, iar singura sursa sigură de investiţii din 2010 va fi finanţarea europeană, de unde primăria poate atrage peste 100 de milioane de euro. AGERPRES