flutur_catalin2009.jpgNivelul taxelor şi impozitelor locale încasate de Primăria municipiului Botoşani de la populaţie şi agenţi economici va fi, în 2010, cu circa 10% mai mare faţă de anul precedent, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, primarul Cătălin Flutur.

Potrivit acestuia, până această dată încasările la bugetul local sunt cu circa 4% mai mari decât în 2009, iar până la finele anului acestea vor creşte. Flutur susţine că în 2009 au fost colectate de la populaţie şi agenţi economici, sub formă de impozite şi taxe, circa 27 de milioane de lei, iar până la această dată încasările se ridică la 28,5 milioane de lei.

„Sper că vom trece de 29 de milioane de lei. Noi ne-am propus ca gradul de încasare să fie undeva între 70 şi 85%, dar ne-am dus la peste 90%”, a afirmat Flutur, care pune încasările în creştere pe seama nivelului scăzut al taxelor şi impozitelor locale, dar şi a gradului de conformare voluntară manifestat de contribuabili. De asemenea, primarul a subliniat că Primăria Botoşani va încheia anul 2010 fără datorii, iar în 2011 impozitele şi taxele locale nu vor creşte. AGERPRES