Concesionarii amenajărilor piscicole din Delta Dunării vor plăti anul acesta cu 900.000 de lei mai mult decât anul trecut, a declarat preşedintele Consiliul Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu.

„Am reuşit să negociem contractele de concesiune a amenajărilor piscicole din Delta Dunării şi suma care va ajunge anul acesta la bugetul judeţului din aceste contracte va fi cu aproape 900.000 de lei mai mare decât cea de anul trecut. Din păcate, nu am reuşit să facem acest lucru şi în cazul amenajărilor agricole, în condiţiile în care Comisia de verificare a contractelor de concesiune nu a oferit soluţii întemeiate din punct de vedere legal”, a menţionat preşedintele CJ, Horia Teodorescu.

Anunţul său a survenit şedinţei Consiliului Judeţean în timpul căreia reprezentantul PDL, Daniel Bălan, iniţiatorul înfiinţării Comisiei de verificare a contractelor de concesiune de Delta Dunării, a declarat public că managerii CJ pot renunţa la împrumuturi bancare majorând cuantumul redevenţelor. „Suntem deschişi la o colaborare, dacă se doreşte reluarea activităţii Comisiei iniţiate de reprezentantul PDL, dar din punctul meu de vedere, odată pornit un proiect, acesta trebuie încheiat cu rezultate reale, nu cu indicaţii nefundamentate legal care, dacă sunt puse în practică, pot obliga Consiliul Judeţean să plătească firmelor private despăgubiri importante”, a precizat preşedintele Consiliului, Horia Teodorescu.
CJ Tulcea a decis vineri contractarea unui credit bancar în sumă de 20 de milioane de lei pentru derularea proiectului ‘Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Tulcea’, unul din cele mai mari proiecte derulate în prezent în judeţ.

Proiectul este susţinut financiar de Uniunea Europeană şi are o valoare totală de 108.904.821 lei, fără TVA, creditul pe 10 ani pe care CJ urmează să-l contracteze fiind necesar pentru a asigura cofinanţarea necesară derulării acestuia.

CJ Tulcea administrează terenuri agricole şi piscicole situate în teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării în suprafaţă totală de 71.292 de hectare, constând în cinci amenajări agricole cu suprafaţa de 36.930 hectare şi 24 de amenajări piscicole în suprafaţă de 34.362 de hectare, unele redevenţe încasate de autoritatea judeţeană în urma contractelor de concesiune fiind de 40 de lei pe hectar. AGERPRES