Primăria Suceava va lansa licitaţia pentru achiziţiile din cadrul proiectului „Electromobilitate-vehicule electrice pentru o municipalitate verde”, după ce partea elveţiană şi-a dat acordul pentru procedura de selecţie, a declarat presei edilul Ion Lungu. Potrivit primarului, prin acest proiect finanţat prin Programul de Cooperare Elveţiano-Român cu 3,11 milioane de franci elveţieni, vor fi achiziţionate 11 autoturisme electrice, două furgonete electrice, o automăturătoare şi o autocisternă electrice, pentru dotarea parcului auto al municipiului Suceava, dar şi zece biciclete electrice şi sistemul de încărcare cu panouri fotovoltaice.

De asemenea, se vor construi 28 puncte de încărcare, dintre care jumătate pentru încărcare rapidă, şi se vor amenaja 56 locuri de parcare pentru vehicule electrice.

Totodată, din suma alocată, 225.000 lei vor fi folosiţi pentru elaborarea documentaţiei tehnico-economice în vederea promovării unui proiect cu finanţare europeană de achiziţie a unui număr de 40 de autobuze electrice pentru transportul public în municipiu, proiect evaluat la 18,5 milioane de euro. „E un pionierat în România”, a spus primarul Ion Lungu. AGERPRES