Vaslui:Proiect pentru facilitarea accesului populaţiei la servicii electronice şi simplificare administrativă, derulat de Primăria municipiului reşedinţă Vaslui

Primăria municipiului Vaslui a lansat, miercuri, un proiect cu finanţare europeană pentru îmbunătăţirea accesului cetăţenilor la servicii electronice şi simplificare administrativă, care se va derula până în anul 2021.

Potrivit managerului de proiect, Radu Bălţatu, proiectul are o valoare totală de 2,3 milioane de lei, din care două milioane de lei cofinanţare europeană prin Fondul Social European, având drept principal obiectiv consolidarea capacităţii instituţionale a Primăriei municipiului Vaslui prin implementarea de măsuri de simplificare administrativă şi optimizare a furnizării serviciilor către cetăţeni.

“Proiectul va presupune implementarea unei platforme informatice front-office de tip “portal” pentru asigurarea accesului online la serviciile gestionate exclusiv de Primăria Vaslui şi implementarea unei platforme back-office pentru managementul fluxului de lucru al dosarelor, cu module pentru semnarea electronică şi management arhivă. Printre rezultate sperăm să avem servicii electronice configurate în portalul primăriei şi accesibile cetăţenilor, ca alternativă la furnizarea tradiţională prin ghişeu”, a declarat Radu Bălţatu.

În cadrul proiectului va fi realizată o arhivă electronică de documente, iar personalul primăriei va fi instruit pentru utilizarea şi administrarea sistemelor informatice implementate în acest proiect. AGERPRES