puscas_vasile.jpgSeful Departamentului pentru Afaceri Europene, ministrul Vasile Puscas, le solicita autoritatilor locale si agentiilor de dezvoltare regionala sa insiste asupra implementarii programelor finantate din fonduri europene.

Intr-un comunicat transmis presei, Puscas afirma ca ”Romania trebuie sa demonstreze ca asemenea finantari privind politica europeana de coeziune sunt foarte necesare, mai ales pentru a elimina disparitatile si pentru a incuraja competitivitatea si inovarea”.

Totodata, Vasile Puscas atrage atentia asupra faptului ca exista discutii in unele state membre ale Uniunii Europene in privinta modificarii actualei politici de coeziune economico-sociala. Obiectivul politicilor regionale ale Uniunii Europene este realizarea coeziunii economice si sociale, bazata pe solidaritatea financiara, prin care s-a incercat eliminarea disparitatilor dintre regiunile dezvoltate si cele sarace ale Uniunii Europene.

Aceste regiuni mai putin dezvoltate, care sunt in curs de restructurare sau se confrunta cu probleme economice si sociale, vor avea posibilitatea sa faca fata provocarilor si sa beneficieze pe deplin de oportunitatile oferite de piata comuna, numai daca vor fi sustinute pentru a accelera diminuarea starilor de inapoiere.