Valcenii au petrecut “Noptile albe ale Ramnicului”

Locuitorii municipiului Ramnicu Valcea au petrecut in strada noaptea de sambata spre duminica, incheind astfel cea de a doua zi a “Zilelor orasului”, participand la evenimentele care s-au desfasurat sub titulatura “Noptile albe ale Ramnicului”.

“Imi doresc ca de acum inainte in fiecare an, cand vom sarbatori zilele orasului sa instituim un program de noapte, astfel incat sa-i aducem pe ramniceni sa isi gaseasca fiecare dupa gustul sau un eveniment, un moment care sa ii bucure, sa ii multumeasca, sa se simta altfel decat in restul anului”, a declarat Mircia Gutau, primarul orasului.

Programul de noapte a debutat cu un concert de muzica populara pe scena de la stadionul municipal Zavoi. A avut loc o serie de vernisaje la muzeele din oras, o expozitite de sculptura a artistului maghiar Kutas Laszlo la Biblioteca Judeteana Antim Ivireanu, un concert al corului academic “Euphonia” al Filarmonicii de Stat “Ion Dumitrescu” din Ramnicu Valcea, in Piata Revolutiei, un spectacol pirotehnic al trupei Crispus din Sibiu, targul de carte din parcarea CEC, concurs de role, demonstratii sportive, un concert al trupei “Indiano Blancos”, si nu in ultimul rand un vernisaj la Galeriile de Arta ale Uniunii Artistilor Plastici (UAP), unde renumitul artist platic Tina Popa a primit din partea Primariei titlul de cetatean de onoare al orasului. La expozitia lui Kutas Laszlo a fost prezent si principele Radu de Romania.

Cat despre Tina Popa, “ea este cea care a deschis imediat dupa anii 90, drumul artistilor valceni spre afirmare, a fost cea care a initiat primele tabere de creatie la Ramnicu Valcea, este doamna care a instituit o forma de eleganta, de rafinament, in lumea artei valcene”, a declarat Gheorghe Dican, presedintele UAP, filiala Valcea.