Unsprezece proiecte pentru tineri ale unor organizaţii nonguvernamentale (ONG) din Vrancea vor fi sprijinite de Consiliul Judeţean cu o finanţare nerambursabilă de 120.000 de euro, a informat administraţia judeţeană.

„Se anunţă o vară plină de evenimente culturale, sportive, tabere de creaţie şi de educaţie pentru sănătate, dedicate tinerilor! CJ Vrancea susţine proiectele de tineret şi finanţează cu 600.000 lei, respectiv 120.000 euro, asociaţiile care au depus proiecte de interes judeţean din domeniile: cultură, educaţie-tineret, ocuparea forţei de muncă şi antreprenoriat, activităţi de voluntariat, sport, sănătate şi mediu, şi care au fost declarate eligibile în baza Legii nr. 350/2005  privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice”, se arată într-un comunicat de presă al CJ Vrancea.

Luni şi marţi, reprezentanţii ONG-urilor câştigătoare au semnat contractele de finanţare, putând demara astfel activităţile programate în acest an.

„Ne bucurăm că putem să sprijinim concret 11 proiecte dedicate tinerilor, care se vor desfăşura în acest an în judeţul nostru şi care sper că vor aduce un suflu nou în Vrancea, de inovare, creativitate şi implicare civică din partea noii generaţii. Am mărit suma alocată proiectelor, de la 200.000 lei în anii trecuţi, la 600.000 lei în acest an, precum şi pragul de finanţare alocat fiecărei asociaţii, pentru a impulsiona derularea de proiecte de calitate, în beneficiul tinerilor, dar şi al întregii comunităţi”, a declarat preşedintele CJ Vrancea, Cătălin Toma.

Printre asociaţiile care vor derula în acest an activităţi cu finanţare nerambursabilă din partea CJ Vrancea se numără Crucea Roşie Vrancea, care şi-a propus dezvoltarea unei reţele de voluntari ai filialei de Cruce Roşie pe teritoriul judeţului şi instruirea acestora în vederea asigurării intervenţiei prompte în situaţii de urgenţă, în sprijinul persoanelor aflate în situaţii de risc, Asociaţia Tenis Club Focşani care va demara un program de educaţie non-formală pentru tinerii din judeţul Vrancea sau asociaţia Propatriavox, proiectul care va organiza şi în acest an festivalul de muzică „Classic for Teens Festival”.

De asemenea, vor mai fi finanţate de CJ Vrancea Festivalul de Teatru Tânăr „Ora de teatru”, turul ciclist „Mausolee pe bicicletă”, un concurs de alergare montană pentru tineri cu vârsta de peste 18 ani, ateliere de realizare ii, tabere şi excursii pentru copiii din grupuri vulnerabile din Panciu, o campanie de promovare a sănătăţii, precum şi amenajarea unui teren de antrenament şi divertisment pentru tineri.

Data de finalizare a acestor proiecte este 30 noiembrie. AGERPRES