Peste citeva zile, in municipiul Roman vor incepe lucrarile pentru modernizarea a 11 parcuri, in cadrul unui proiect finantat cu bani de la Agentia de Mediu. Din costul total al lucrarilor, estimat la 400.000 de lei, 320.000 de lei reprezinta finantare nerambursabila din partea Administratiei de Mediu, iar 80.000 de lei reprezinta contributia financiara a bugetului local.

La licitatia pentru stabilirea firmelor care se vor ocupa de realizarea acestui proiect a participat o societate din Bucuresti, precum si o asociere formata intre doua firme din Roman – Bogardens si Construct Partener – acestea fiind si cistigatoarele licitatiei.

Cele 11 parcuri ce vor fi modernizate se afla in zonele Casei de Cultura, Muzeului de Arta, Primariei Roman, Casei Celibidache, Bibliotecii Municipale, C.A. Rosetti – Bogdan Dragos, Stejarului Unirii, strazii Cuza Voda, Postei, strazii Sucedava (zona Tic Tac) si in zona bulevardului Roman Musat. In jumatate din aceste parcuri vor fi montate si fintini arteziene, iar lucrarile se vor incheia in cel mult sase luni. Primul parc ce va fi modernizat este cel din zona Tic Tac. Modernizarea parcurilor va consta in amenajarea spatiului verde, plantarea unor flori si a unor arbusti, asfaltarea aleilor, amplasarea de mobilier stradal nou si montarea de fintini arteziene.