Universitatea din București este parteneră în programul “The Duke of Edinburgh’s International Award România”

unibuc.jpgPe 29 octombrie, Universitatea din București a semnat acordul de parteneriat cu programul The Duke of Edinburgh’s International Award Romania, cel mai complet program de dezvoltare personală la nivel mondial, prezent în peste 140 de țări și teritorii.

La ceremonia de semnare a acordului au participat Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României, ambasador al programului Award în România, prof. univ. dr. Mircea Dumitru, rectorul Universității din București, prof. univ. dr. Magdalena Platis, prorector al Univeersității din București, prof. univ. dr. Paul Marinescu, directorul Centrului de Strategii Organizaționale și Leadership al Universității din București, și Shajjad Rivzvi, Președinte al Award-ului.

Parteneriatul Universității din București cu The Duke of Edinburgh’s International Award va da posibilitatea studenților Universității de a se implica în comunitate, de a-şi dezvolta condiţia fizică şi a câştiga abilităţi personale şi de viaţă care vor contribui la dezvoltarea lor personală şi la creșterea gradului de angajare. De asemenea, în cadrul programului, profesori ai Universității din București vor beneficia de formarea abilităților pentru a deveni lideri şi evaluatori certificaţi Award, având capacitatea de a supraveghea activităţile programului, pentru a mări raza de acţiune a programului Award şi pentru a da posibilitatea cât mai multor tineri aflaţi la începutul maturizării să se dezvolte.

Studenții Universității din București vor putea participa la cele patru secţiuni ale programului Award, în cadrul cărora este oferit un program echilibrat, non-competitiv, de activităţi voluntare, care încurajează descoperirea de sine şi maturizarea, încrederea în sine, perseverenţa şi munca voluntară în folosul comunităţii. Participanții vor putea desfășura activități de voluntariat în comunitatea lor, având astfel un impact pozitiv și demonstrând implicare activă în viața civică. Tinerii sunt încurajați să își îmbunătățească condiția fizică și starea de sănătate pentru binele lor fizic și mintal. Programul oferă posibilitatea participanților de a-și dezvolta încrederea în sine, talentele abilitățile, performanțele, mărindu-le astfel șansele de angajare. De asemenea, tinerii își vor putea dezvolta spiritul de aventură și vor ajunge să înțeleagă necesitatea protejării mediului înconjurător.

Programul The Duke of Edinburgh’s International Award permite tinerilor să atingă şi să demonstreze dezvoltare personală într-un cadru internaţional educaţional non-formal care completează educaţia formală, într-un format care nu se bazează pe standarde externe şi universale, ci pe fixarea unor obiective individuale, care se poate adapta tuturor tinerilor, indiferent de punctul lor de plecare.

Programul Award deține 3 ani de experienţă de implementare în România. Încă de la început, programul a dezvoltat potenţialul a aproape 2.000 de tineri venind din diverse medii. La nivel global, peste 850.000 de tineri se implică anual în programul Award. În total, de când a fost creat, programul Award a dat posibilitatea unui număr de peste 8 milioane de tineri să accepte provocarea Award.