Uniunea Nationala a Consiliilor Judetene vine in sprijinul sinistratilor

Uniunea Nationala a Consiliilor Judetene din Romania (UNCJR) si-a exprimat solidaritatea cu cetatenii din judetele grav afectate de inundatii.
“Suntem toti martori la ceea ce se intampla in nordul tarii noastre, in special in judetele Suceava, Iasi, Botosani si Maramures, din cauza ploilor abundente care au dus la depasirea cotelor raurilor si care au produs, astfel, inundatii si distrugeri de amploare. Tinand cont de gravitatea situatiei, de miile de sinistrati, de infrastructura distrusa, de sutele de gospodarii si de localitati aflate sub ape, de terenul arabil inundat si de recoltele compromise, consider ca este oportun si necesar ca UNCJR sa-si manifeste solidaritatea fata de membrii sai devastati de aceste inundatii istorice”, se arata intr-o adresa trimisa de presedintele UNCJR, Liviu Dragnea, presedintilor de consilii judetene din zonele afectate.

El a anuntat ca UNCJR a inceput o actiune de ajutorare a familiilor sinistrate din nordul tarii. Prin intermediul acestei actiuni, Uniunea urmareste colectarea de apa, alimente neperisabile, materiale de constructii, produse electrocasnice, bani (in contul umanitar deschis de UNCJR la BCR Alexandria: RO70RNCB0245036725180005), care sa ajute familiile sinistrate si administratiile locale la refacerea gospodariilor si a zonelor afectate.

Liviu Dragnea le sugereaza presedintilor de consilii judetene sa infiinteze puncte de colectare a materialelor si a bunurilor si, in masura posibilitatilor pe care le detin, sa organizeze tabere scolare pentru copiii familiilor sinistrate.

Liderul UNCJR i-a trimis o scrisoare presedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, prin care il asigura de intreaga solidaritate a Uniunii fata de sinistratii din Moldova.
“Pentru a eficientiza aceasta actiune, va rog sa ne comunicati la coordonatele Uniunii (tel./fax: 0247.316.077, e-mail: dragnea@uncjr.ro) punctele de sprijin/depozitare unde pot fi trimise materialele/bunurile colectate”, arata Liviu Dragnea, in scrisoare.