Unele primarii vasluiene ar putea pierde finantarile europene

Cel putin o treime din cele 81 de primarii ale comunelor vasluiene ar putea pierde banii obtinuti din proiecte europene, deoarece nu detin resurse financiare pentru a asigura partea de cofinantare a respectivelor proiecte.
Conducerea Consiliului Judetean Vaslui considera ca singura sansa a consiliilor locale pentru rezolvarea acestei situatii este sa apeleze la credite bancare, deoarece banii de la Guvern sunt foarte putini, iar din taxe si impozite nu se strange mare lucru.

Un caz special este in comuna Solesti, unde derularea a cinci proiecte stagneaza din cauza ca administratia locala nu are bani. “De la Consiliul Judetean ni s-a spus mereu sa intocmim proiecte, sa atragem bani in comunitatile pe care le conducem. Am facut acest lucru si am ajuns acum intr-o situatie penibila. Proiectele au fost aprobate, dar nu avem bani sa le putem cofinanta. Nu avem altceva de facut decat sa facem un credit. Cu banii de la Uniunea Europeana nu ne putem juca”, a explicat primarul comunei Solesti, Mona Bujor.