Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, a cerut, în cadrul şedinţei ordinare a forului decizional local, ca toate instituţiile din subordinea CJ să organizeze periodic, în conformitate cu legea, şedinţele consiliilor de administraţie, la care să-i convoace pe toţi membrii.

Intervenţia preşedintelui CJ Vaslui a venit după ce unii consilieri judeţeni, membri în consiliile de administraţie ale unor instituţii, au reclamat faptul că nu au fost convocaţi niciodată la întâlniri sau şedinţe.

„Noi am avut discuţia aceasta la nominalizarea membrilor respectivi, pentru că ni s-a adus la cunoştinţă atunci faptul că nic iodată pe o perioadă de nu ştiu câţi ani nu au fost convocaţi. Vă rog foarte mult să consemnăm treaba aceasta şi să transmitem tuturor instituţiilor noastre să respecte legile ţării acesteia, să transmită invitaţii tuturor membrilor consiliilor de administraţie sau ai adunărilor generale şi să ţină la timp aceste şedinţe, fiindcă nu sunt nişte chestiuni formale pe care le facem noi ca să ne găsim de lucru aici. Instituţiile ar trebui să facă lucrurile acestea de la sine, pentru că este o obligaţie legală, au primit înştiinţarea privind persoanele mandatate de către Consiliul Judeţean. (…) Nu înţeleg atitudinea asta. Eu cred că este o chestiune de neîndeplinire a atribuţiei. Ei consideră că organismele acestea sunt aşa, ca să ne facem noi de treabă şi efectiv nu le convoacă. Trebui să le ţină la timp şi să aducă la cunoştinţa membrilor locul şi data desfăşurării evenimentului respectiv”, a subliniat Dumitru Buzatu.

Preşedintele CJ Vaslui le-a transmis consilierilor judeţeni care au mandat de reprezentare a instituţiei în anumite consilii de administraţie să aducă la cunoştinţă dacă şedinţele acestor organisme au sau nu loc, mai ales că activitatea pe care o desfăşoară în calitate de membri trebuie menţionată în rapoartele anuale de activitate. AGERPRES