Un stadion de 30.000 de locuri va fi construit pana in 2011 la Cluj-Napoca

Contractul pentru construirea noului stadion al municipiului Cluj-Napoca, proiectat la standarde internationale, a fost semnat, miercuri, de presedintele Consiliului Judetean, Alin Tise, si reprezentantii concernului care va executa lucrarile, ceremonia de la Palatul Administrativ fiind sincrona cu instalarea primelor utilaje pe terenul pe care se va ridica impozantul complex sportiv.

“Imi exprim increderea ca acest contract va fi respectat de toate partile si ca vom reusi sa terminam obiectivul in 24 de luni, la termenul fixat”, a declarat Alin Tise, multumind, totodata, celor ce au elaborat proiectul si celor ce au depus eforturi apreciabile pentru ca santierul sa poata fi deschis fara alte intarzieri.

Stadionul, care va avea 30.000 de locuri, va fi construit de consortiului format din ACI Cluj, Transilvania Constructii, Universitatea Tehnica, Con A, Bog’art, Das Engineerig Group, Dico si Tiganas si Grup 4 Instalatii. Termenul pentru finalizarea amplelor lucrari la stadion este 2011, valoarea acestora fiind de 115,5 milioane de lei. Consiliul Judetean a anuntat ca nu va aproba depasiri ale sumei mentionate, astfel ca pentru orice leu cheltuit in plus se vor cere justificari minutioase, in sedintele consiliului. “Vreau sa felicit consortiul cu care ne-am prezentat la semnarea contractului si care a dovedit, pe deplin, ca suntem oameni seriosi”, a afirmat, la randul sau, cu prilejul semnarii contractului, presedintele ACI Cluj, Ion Aschilean.

La ceremonia de la Consiliul Judetean au participat rectorul si prorectorul Uniiversitatii Tehnice, Radu Munteanu si Mircea Petrina, precum si reprezentantii societatilor ACI Cluj, Grup 4 Instalatii si Con-A. Presedintele Consiliului Judetean a deschis, oficial, tot miercuri, lucrarile de constructie a viitorului stadion.

ACI Cluj este constructorul desemnat pentru ridicarea noii arene sportive. Compania a construit obiective importante in tara, executand, printre altele, lucrari la Centrala Nuclearoelectrica de la Cernavoda , precum si in strainatate, in Germania, Rusia, Egipt si Libia. Transilvania Constructii se afla pe piata constructiilor inca din anul 1950, fiind privatizata integral in 1999. Societatea are ca obiect principal de activitate constructiile civile si industriale, iar in ultimii ani a dezvoltat cel mai mare parc logistic din Cluj-Napoca, avand 36 de depozite si sase hale pe o suprafata totala de 150.000 metri patrati.

Stadionul va avea o capacitate de 30.596 locuri, din care 29.648 de locuri la gradene si 948 in loje, respectand criteriile impuse de FIFA si UEFA. Inaltimea stadionului, in punctul sau maxim va fi de 36,93 m. Edificiul turn cu 24 de etaje (107,6 metri) de langa viitorul stadion va fi un centru sportiv de rang superior, cu spatii pentru asociatii si cluburi sportive, sali de conferinte, hotel, un centru de intretinere si recuperare medicala pentru sportivi, unitati comerciale, restaurante si terase panoramice. Suprafata construita va fi de 895,6 metri patrati, iar suprafata desfasurata, de 30.181,9 de metri patrati.