Un parc special dedicat practicanţilor de skateboard va fi amenajat în municipiul Deva, pe un teren de 825 de metri pătraţi, şi va fi dotat cu tot ceea ce este necesar pentru iubitorii acestui sport extrem, investiţia urmând să fie finalizată în următoarele două luni de zile.

„Din sugestiile primite de la cetăţeni, în special de la tineri, am înţeles că foarte mulţi practicanţi ai sporturilor extreme îşi doresc un spaţiu al lor. Pasionaţii de skateboard, de exemplu, se întâlnesc acum în zona casei de cultură. Nu este cel mai potrivit loc pentru un astfel de sport deoarece acolo oamenii vin să se relaxeze. De aceea, administraţia locală a decis să construiască un skate – park pe un teren generos, dotat cu tot ceea ce este nevoie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Deva, Mona Voinescu.

Ordinul de începere a lucrărilor la skate-park a fost emis marţi de Primăria Deva, iar termenul de execuţie a fost stabilit la 60 de zile. Investiţia se ridică la circa 300.000 de lei, bani alocaţi de la bugetul local. Parcul destinat practicanţilor de skateboard va fi amenajat în zona unui supermarket. Skate-park-ul se va întinde pe 825 de metri pătraţi şi va fi dotat cu 6 elemente specifice acestui sport. De asemenea, parcul va fi prevăzut cu instalaţie de nocturnă şi bănci pentru odihnă. Lucrarea va fi completată cu spaţii verzi şi alte utilităţi, parcul urmând să fie împrejmuit. AGERPRES