camere de supraveghere.jpgUn sistem de supraveghere video va fi instalat în oraşul Voluntari pentru creşterea siguranţei şi prevenirea criminalităţii printr-un proiect finanţat din fonduri europene.

Descurajarea infracţionalităţii din zonă prin amplasarea a 32 de camere de supraveghere video, creşterea gradului de confort, civilizaţie şi siguranţă pentru locuitorii oraşului prin supravegherea zonelor cu grad ridicat de infracţionalitate, reducerea poluării vizuale prin introducerea în subteran a peste 9.400 m de fibră optică, crearea a 23 de noi locuri de muncă – sunt obiectivele specifice ale proiectului „Achiziţionarea şi instalarea sistemului de supraveghere video pentru creşterea siguranţei şi prevenirea criminalităţii în zona de acţiune Voluntari”.
Proiectul vizează creşterea calităţii vieţii prin asigurarea condiţiilor optime de viaţă, respectiv creşterea securităţii cetăţenilor oraşului Voluntari şi crearea premiselor de dezvoltare socio-economică. Are o valoare totală de 3.598.490,97 de lei, dintre care 2.733.869,34 de lei reprezintă valoarea eligibilă pentru finanţare prin Programul Operaţional Regional.

Contribuţia financiară a Uniunii Europene la realizarea acestui proiect prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională e de 2.196.664,01 de lei, 482.527,94 de lei urmează să fie alocaţi din bugetul naţional, iar 748.613,44 de lei reprezintă contribuţia parteneriatului dintre Voluntari şi judeţul Ilfov. AGERPRES