Dumitru Văcaru, vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL Giurgiu şi primar al localităţii Gostinucu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că Guvernul ar trebuie să desfiinţeze programele de dezvoltare locală finanţate de la buget având în vedere că prin alocarea acestor fonduri este favorizată migraţia politică a aleşilor locali, de la un partid la altul.

Văcaru consideră şi că prin eliminarea acestor programe s-ar stimula competiţia între primării pentru accesarea fondurilor europene.

„Cred că Guvernul ar trebui să elimine programele de dezvoltare locală pentru că din 2007 primarii au la îndemână proiectele europene şi, din moment ce se dă această pomană electorală, nu mai e nici o competiţie între primari pentru accesarea fondurilor europene”, a afirmat vicepreşedintele PNL Giurgiu.
El crede că astfel se va elimina mult şi corupţia la nivel de primării, s-ar face economii la bugetul de stat şi banii ar putea fi folosiţi pentru dezvoltarea regională şi pentru creşterea pensiilor şi salariilor. „Dacă s-ar proceda aşa, s-ar elimina şi migraţia politică pentru că primarii nu ar mai fugi către partidele aflate la putere în speranţa obţinerii de fonduri”, a spus Dumitru Văcaru.

De asemenea, el a deplâns faptul că filiala judeţeană a PNL a pierdut foarte mulţi primari în ultima perioadă, iar plecările ar putea continua.

„Filiala judeţeană a PNL Giurgiu avea după ultimele alegeri locale aproape 30 de primari, un primar de municipiu şi un preşedinte de Consiliu Judeţean, iar acum nu ştiu dacă mai are primari câte degete la o mână şi a pierdut şi funcţia de primar al municipiului”, a mai spus Văcaru. judeţ. AGERPRES