Primarul comunei brăilene Roşiori, Neculai Soceanu, şi-a pierdut mandatul, pentru că a fost în concediu medical mai mult timp decât permite legea, respectiv Ordonanţa de Urgenţă nr. 57/2019 privind Codul Administrativ.

Secretarul comunei Roşiori a înaintat către Prefectura Brăila un raport în care se precizează că primarul Neculai Soceanu a fost în concediu medical o perioadă mai lungă de timp decât permite Codul Administrativ, iar în baza acestei adrese prefectul de Brăila, Iulian Timofei, a semnat ordinul de încetare înainte de termen a mandatului primarului comunei Roşiori.

Potrivit Articolului 160, alineat 1, litera g din Ordonanţa de Urgenţă nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, „Mandatul primarului încetează, de drept, în următoarele cazuri: (…) g) imposibilitatea exercitării funcţiei din cauza unei boli grave, certificate, sau a altor motive temeinice dovedite, care nu permit desfăşurarea activităţii în bune condiţii timp de 6 luni, pe parcursul unui an calendaristic”.

Funcţia de primar al comunei Roşiori a fost preluată de viceprimarul Iulian Muşat.

Neculai Soceanu este membru al Partidului Social Democrat şi se afla la cel de-al cincilea mandat de primar în comuna Roşiori. AGERPRES