Primăria municipiului Galaţi a semnat contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor în vederea realizării unui parc de aventură modern, la fosta Uzină de apă nr. 1, pentru care municipalitatea a obţinut fonduri europene de patru milioane euro, informează Biroul de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, amenajarea parcului presupune realizarea unui playground (tip „crochet”) cu plase colorate, suspendate şi tensionate, care poate fi acoperit cu sisteme de protecţie la intemperii, iar pardoseala va avea covor antitraumă. De asemenea, se vor instala o tiroliană şi un tobogan cu mai multe canale şi se va amenaja un amfiteatru în aer liber. Parcul va avea spaţii verzi organizate între aleile carosabile, parcări, precum şi piste pentru biciclişti, mobilier urban, sisteme de supraveghere video şi wi-fi şi reţele pentru utilităţi.

Valoarea totală a proiectului de regenerare urbană, cu fonduri europene, este de 19.330.158,88 lei, din care valoarea totală eligibilă este de 19.267.850,48 lei, contribuţia de la bugetul local fiind de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, respectiv 385.357 lei. Durata de execuţie este de 18 luni, din care patru luni sunt prevăzute pentru proiectare şi 14 luni pentru execuţia lucrărilor.

Fosta Uzină de apă a fost oprită după 139 de ani de activitate în anul 2011. Suprafaţa totală este de peste 47.000 mp, iar Consiliul Local Galaţi a hotărât, în 2019, dezmembrarea acesteia în trei loturi. Lotul folosit pentru proiectul de regenerare urbană este lotul 1, în suprafaţă totală de 15.600 mp, din care peste 14.000 mp va fi spaţiu verde. AGERPRES