primaria_botosani.jpgPrimăria municipiului Botoşani a demarat, luni, un proiect de pregătire a elevilor de liceu în domeniul administraţiei publice locale. La prima ediţie a Programului Internship Administration BT participă 85 de elevi din municipiul Botoşani, care vor efectua ore de practică în Primărie şi în instituţiile partenere – Prefectura Botoşani, Consiliul Judeţean sau Inspectoratul Şcolar Judeţean. Stagiul de practică se va desfăşura pe durata unei săptămâni, în intervalul 4-8 mai.

„Programul are drept misiune familiarizarea elevilor cu administraţia publică de la nivel local şi judeţean, în ideea unei viitoare cariere în sistemul administrativ botoşănean”, a afirmat primarul Ovidiu Portariuc.

Elevii interesaţi să participe la acest program au putut să se înscrie pe bază completării unui formular online. „Vreau să îi felicit pe tinerii care au răspuns acestei provocări. Va fi o experienţă extrem de utilă pentru cariera lor pentru că vor dobândi o viziune completă asupra administraţiei locale şi a problemelor reale, de zi cu zi, ale comunităţii”, a declarat Portariuc. AGERPRES