Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a declarat că o nouă ofertă pentru reabilitarea a 29 km de reţea de termoficare din sistemul centralizat de încălzire din municipiul Timişoara a fost înregistrată, în cadrul licitaţiei lansate de Primărie.

„Încheiem prima etapă din modernizarea reţelei de termoficare după câteva decenii, ne pregătim deja cu o nouă investiţie majoră de încă 29 de kilometri. Sunt ultimii kilometri de reţea de transport pe care mai trebuie să îi modernizăm, după care vom trece la reţeaua de distribuţie. Asta înseamnă că vom reduce ultimele surse de pierderi de apă fierbinte, care afectează străzi întregi”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Din totalul vizat prin proiect pentru reabilitare, 11 kilometri sunt aerieni şi se află în proximitatea CET Sud şi a căii ferate din sudul Timişoarei. Cu această investiţie, întreaga reţea de transport va fi retehnologizată, aceasta însemnând că toate ţevile vor fi cu izolaţie modernă şi din material mai rezistent la coroziune. Durata de viaţă estimată a noilor ţevi va fi de trei decenii, în care va fi redus la minim numărul de avarii din sistemul de transport al agentului termic.

Valoarea estimată pentru un proiect de această mărime este de peste 200 de milioane de lei şi va fi actualizată în urma elaborării studiului de fezabilitate şi aprobarea indicatorilor tehnico-economici în consiliul local.

Proiectul se adaugă la investiţia care este deja în execuţie şi se apropie de finalizare, Etapa 2 de retehnologizare a sistemului de termoficare, care cuprinde 9 kilometri de reţea primară şi 20 de kilometri de reţea secundară.

Valoarea estimată a contractului de servicii pentru studiul de fezabilitate, identificarea sursei de finanţare şi întocmirea cererii de finanţare este de 326.691 lei, fără TVA, iar durata este de 180 de zile. AGERPRES