Primăria municipiului Tulcea va supune dezbaterii publice, cel mai târziu săptămâna viitoare, un nou Regulament de organizare şi funcţionare a sistemului de parcări publice cu plată şi de reşedinţă, a anunţat primarul Ştefan Ilie.

Decizia a fost făcută publică după ce marţi, în şedinţa extraordinară a Consiliului local, aleşii urbei au votat suspendarea regulamentului adoptat la finele anului trecut, regulament care a fost atacat luna trecută în contencios-administrativ de Prefectură.

„Noul regulament va fi diferit în sensul că va avea acele modificări de formă, unele pe care le-am sesizat noi, altele semnalate de Instituţia Prefectului – Judeţul Tulcea. (…) În noul regulament va fi foarte bine reglementat modul în care maşina proprietate personală va putea obţine un loc de parcare şi unde poate sta maşina de serviciu, în aşa fel încât o unitate locativă să nu poată avea mai mult de două locuri de parcare. Se vor putea obţine mai mult de două locuri pe o unitate locativă dacă vor exista locuri disponibile”, a declarat primarul municipiului Tulcea, Ştefan Ilie.

El a mai spus că aleşii urbei au votat, în şedinţa extraordinară, suspendarea hotărârii de consiliu local adoptată la finele anului trecut, pentru ca dosarul de pe rolul instanţei întocmit luna trecută după ce Prefectura a contestat Regulamentul de organizare şi funcţionare a sistemului de parcări publice cu plată şi de reşedinţă să rămână fără obiect.

„Problema locurilor de parcare nu va fi rezolvată fără reglementări clare, bazate pe transparenţă. Sumele încasate vor fi destinate construcţiei de noi locuri de parcare, inclusiv supraetajate, a căror construcţie implică costuri mari. (…) Astfel de regulamente şi-au dovedit eficienţa, funcţionează de zeci de ani în alte ţări din Occident, iar în România din ce în ce mai multe oraşe au înţeles necesitatea acestei abordări”, a menţionat primarul Ştefan Ilie.

În timpul conferinţei de presă, primarul a prezentat avantajele regulamentului contestat în instanţă de Prefectură şi a anunţat că va face plângere penală dacă şi următorul regulament de organizare a parcărilor din oraş va avea aceeaşi soartă.

„Dacă ni se va ataca din nou în instanţă (regulamentul privind parcările – n.red.), voi face plângere penală pentru faptul că cineva prejudiciază în mod conştient municipiul şi locuitorii lui”, a precizat Ştefan Ilie.

El a anunţat de asemenea că miercuri a semnat o dispoziţie prin care arhitectul-şef al municipiului, Filip Raicu, a fost destituit din funcţie, în urma unui raport al Comisiei de disciplină care arată că acesta a semnat ilegal mai multe autorizaţii de construire. Decizia aceasta poate fi contestată în instanţă. AGERPRES