Un nou bloc ANL va fi construit în sectorul 2 din Capitală

Primarul Neculai Onţanu a semnat pe 18 ianuarie certificatul de urbanism pentru construirea unui nou bloc ANL cu locuinţe pentru tineri cu vârsta de până la 35 de ani care va fi amplasat în strada Aurului numărul 10, din cartierul Pantelimon.

Potrivit documentaţiei, imobilul va avea regimul de înălţime de S + P + 11 E şi va cuprinde un număr de 48 de locuinţe, din care 24 de garsoniere şi 24 de apartamente cu două camere ce vor fi oferite spre închiriere pentru tineri şi persoane evacuate din casele naţionalizate cu posibilitatea de cumpărare după un an de zile de către cei care le ocupă.

Pentru noua investiţie, edilul sectorului 2 a ales un teren în suprafaţă de 1320 m.p. situat într-o zonă cu mare potenţial urbanistic pentru care sunt planificate o serie de proiecte moderne şi cu impact pozitiv asupra Capitalei.
Imobilul va fi ridicat în apropierea malului lacului Dobroeşti şi în vecinătatea staţiei terminal a viitoare telegondole construită de primarul Onţanu, telegondolă care va fi primul mijloc de transport în comun modern din Bucureşti şi cu rol turistic ce va face legătura dintre sectorul 2 şi Parcul Herăstrău.


Pentru a veni în întâmpinarea numeroaselor solicitări de locuinţe din partea bucureştenilor, în anul 2011, primarul Neculai Onţanu, împreună cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei şi Ministerul Apărării Naţionale va începe construcţia a încă 3548 de apartamente sociale, după cum urmează:

– în oraşul Pantelimon, aproximativ 2100 apartamente,

– în strada Fabrica de Glucoza nr. 2 – 4, 1400 de apartamente,

– în strada Aurului nr. 10, 48 de apartamente.