Un proiect în valoare de aproximativ un million de euro, care are drept scop promovarea turistică va fi implementat la nivelul municipiului şi judeţului Brăila, de Consiliul Judeţean Brăila.

Potrivit şefului Direcţiei de Programe din cadrul CJ Brăila, Gabi Ioan, obiectivul general al proiectului constă în „dezvoltarea şi consolidarea turismului brăilean prin promovarea produselor turistice reprezentative ale judeţului”.

‘Mai clar, se doreşte sporirea vizibilităţii obiectivelor turistice din judeţul Brăila, prin realizarea unei promovări originale şi competitive şi transformarea potenţialilor vizitatori în turişti fideli’, a declarat Gabi Ioan. Pentru promovare au fost selectate Parcul Natural Balta Mică a Brăilei, Mânăstirea Măxineni, Muzeul Brăilei, Centrul Cultural ‘Nicăpetre’ şi Casa ‘Panait Istrati’.

Cu banii alocaţi în cadrul proiectului se vor realiza 3.000 de albume şi 3.000 de DVD-uri de promovare turistică, 10.000 de pliante, 1.000 de postere, 1.500 de foi volante, 5.000 de cărţi poştale, un film turistic, cinci panouri luminoase şi un portal de informaţii turistice. Din costul total al proiectului, contribuţia financiară a CJ Brăila va fi de 2% din valoarea cheltuielilor eligibile, adică aproape 20.000 de lei şi încă 12.500 de lei cheltuieli neeligibile. AGERPRES