Partidul National Taranesc Crestin Democrat si-a lansat, pe 15 aprilie, candidatii pentru primariile de municipiu si pentru Consiliul Judetean in prezenta presedintelui acestei formatiuni politice, Marian Petre Milut.
Candidatul pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Prahova este fostul subprefect din perioada 1996-2000, Leon Dumitru, iar fostul sef al politiei judetene din aceeasi perioada, Constantin Chirila, general in rezerva si avocat in baroul Prahova, vizeaza functia de primar al municipiului Ploiesti. De asemenea, a fost prezentat si medicul Dan Gavrilescu, candidat pentru Primaria Campina.

Programele electorale ale candidatilor contin proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii, atragerea fondurilor europene, eficientizarea tuturor celor cinci parcuri industriale din judet si asigurarea alimentarii cu gaze si apa potabila a tuturor localitatilor.
Leon Dumitru a recunoscut ca va fi o campanie deosebit de grea pentru un partid mic, aflat in opozitie, „care nu va da flori, felicitari si plase cu alimente electoratului, pentru a cumpara voturi”.

Constantin Chirila, candidatul pentru Primaria Ploiesti, a precizat ca nu cunoaste prea multe despre administratie, dar, datorita meseriei de politist pe care a avut-o pana in 2006, cand s-a pensionat, crede ca stie destule despre hotie in administratie, pe care isi propune sa o stopeze.