Un fost jurnalist din Alba Iulia, Florin Roman, vicepreşedinte al PNL Alba, a fost ales, luni, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Alba, alături de democrat-liberalul Alin Cucui, care se află la al doilea mandat, cei doi fiind desemnaţi în urma „alianţei” dintre PNL şi PDL, celelalte două propuneri fiind Ioan Florea (PSD) şi Ioan Marincaş (PP-DD).

În vârstă de 38 de ani, Florin Roman a fost jurnalist timp de mai mulţi ani la principalul cotidian judeţean, optând ulterior pentru politică. Atât Roman, cât şi Alin Cucui au obţinut, luni, la şedinţa de constituire a CJ Alba, câte 23 de voturi pentru şi 10 împotrivă, practic voturile consilierilor democrat-liberali şi liberali. Propus de PSD, Ioan Florea a avut acelaşi număr de voturi ca şi candidatul propus de către PP-DD, Ioan Marincaş, respectiv 10 voturi pentru şi 23 împotrivă.

A mai existat o propunere din partea PP-DD, care l-a nominalizat şi pe fostul vicepreşedinte, democrat-liberalul Sorin Bumb, acesta refuzând însă candidatura.
Democrat-liberalul Ion Dumitrel a depus jurământul pentru un nou mandat, cel de-al treilea, de preşedinte al CJ Alba, în cursul zilei de vineri.

Dacă în urmă cu patru ani în CJ Alba au fost aleşi 18 democrat-liberali, şapte liberali şi şapte social-democraţi, în urma alegerilor din 10 iunie, democrat-liberalii au obţinut 15 mandate de consilier judeţean, USL 14 mandate, iar PP-DD, 3 mandate.

Liderii social-democraţi din Alba susţin că liberalii au trădat şi au încălcat protocolul USL încheiat la nivel judeţean, după ce PNL s-a „aliat” cu PDL în desemnarea vicepreşedinţilor Consiliului Judeţean Alba, dar şi a viceprimarilor municipiului Alba Iulia. AGERPRES