Conflictul dintre Apa Nova si Primaria Capitalei pe tema contorizarii nu a putut fi stins nici de comisia internationala de experti, chemata special la Bucuresti ca sa rezolve problema. Singura decizie luata a fost ca un specialist strain sa viziteze blocurile unde sunt nemultumiri si sa propuna solutii.
Apa Nova a refuzat sa contorizeze individual blocurile deservite de asa-numitele retele telescopice, care alimeteaza in acelasi timp mai multe imobile. Specialistul strain are termen doua saptamani ca sa intocmeasca un raport care sa stabileasca cine si cat trebuie sa investeasca in contorizarea acestor blocuri.
Specialistul strain are termen doua saptamani ca sa intocmeasca un raport care sa stabileasca cine si cat trebuie sa investeasca in contorizarea blocurilor situate pe retelele telescopice. Aceste blocuri nu au brasamente proprii, iar reprezentantii Apa Nova spun ca nu fac obiectul contractului de concesiune a retelei de apa a Capitalei.
Solutia aleasa de expertul strain trebuie sa respecte trei conditii: sa fie cea mai ieftina, sa nu aduca prejudicii nici unei parti si sa nu provoace probleme de mediu. Apoi comisia internationala va stabili cine va plati pentru ca si blocurile alimentate de retele telescopice sa fie contorizate individual.
Apa Nova este de acord sa faca lucrarile, dar vrea sa recupereze costurile din majorarea tarifului pentru populatie. Primaria Capitalei si Apa Nova au cazut de acord sa considere decizia comisiei internationale definitiva.