Judecatoria Sectorului 5 a decis restituirea la parchet, pentru continuarea cercetarilor, a unui dosar in care primarul Marian Vanghelie este acuzat de abuz in serviciu si distrugere.
Judecatoria Sectorului 5 a admis plangerea formulata de proprietarul a doua magazine de pe Calea Rahovei, Nicolae Sereanu, desfiintand solutia parchetului de neincepere a urmaririi penale impotriva primarului Marian Vanghelie reclamat de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, abuz in serviciu prin ingradirea unor drepturi si distrugere. Vanghelie poate ataca cu recurs sentinta.

Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost acuzat ca, in iulie 2001, a demolat ilegal doua magazine care ii apartineau lui Nicolae Sereanu. Acesta din urma sustine, in plangerea formulata la instanta, ca Marian Vanghelie i-a desfiintat ilegal cele doua magazine de pe Calea Rahovei, in conditiile in care autorizatia pentru functionarea acestora nu era eliberata de Primaria Sectorului 5 ci de Primaria Municipiului Bucuresti.

„Asadar, din punct de vedere juridic terenul si constructia de pe el nu au nici o legatura cu Primaria Sectorului 5 Bucuresti, somatiile ce mi-au fost trimise, ca si dispozitia nr. 592/17.05.2001 a primarului Sectorului 5, care nu mi-a fost niciodata comunicata, fiind esetialmente nelegale. Mentionez, totodata, ca la 3 iulie 2001, cand primarul Vanghelie Marian a venit insotit de lucratori ce au demolat cu buldozerele constructiile, eu eram internat la Spitalul „Alexandru Obregia” pentru a-mi trata afectiunile psihice de care sufar”, se arata in plangerea formulata de Nicolae Sereanu si admisa de Judecatoria Sectorului 5.