Comisia de disciplina a Primariei Capitalei va dispune cercetarea activitatii directorului Radu Ancuta, cel care, in mandatul primarului general Adriean Videanu, a coordonat activitatea Departamentului de Integrare Europeana si organizarea circuitului automobilistic de formula 3 al Campionatului Mondial FIA GT, in jurul Palatului Parlamentului.
Ancuta a declarat ca edilul-sef, Sorin Oprescu, i-ar fi inaintat o sesizare prin care il anunta ca este nemultumit de activitatea sa, deoarece i-ar fi ascuns anumite detalii tehnice si legislative privind documentatia care a stat la baza desfasurarii circuitului auto. El a spus ca nu va ceda usor amenintarilor primarului general si va veni la audieri insotit de avocat.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu a anuntat saptamana trecuta ca va dispune verificarea legalitatii documentelor care au stat la baza organizarii circuitului auto de formula 3 din jurul Palatului Parlamentului.

El a subliniat ca editia care a avut loc anul trecut la Bucuresti a fost „fara baza legala reala”. „Am fost pus si in situatia usor penibila de a fi dezinformat de subordonatii mei privind organizarea acestui circuit. Nu doresc sa opresc acest circuit, dar nici sa fac improvizatii. Am rugat sa se gaseasca o solutie legala”, a spus Oprescu.

Circuitul de Formula 3 a fost organizat la Bucuresti, anul trecut, in perioada 18-20 mai, in jurul Palatului Parlamentului. Organizarea circuitului a fost pusa in pericol de unele neintelegeri dintre primarul general de atunci, Adriean Videanu, si primarul Sectorului 5, Daniel Marian Vanghelie, in privinta legalitatii desfasurarii competitiei.

Dupa discutii ample pe marginea articolelor Legii 50/1991, privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii, cei doi edili au admis ca manifestarea se putea tine in deplina legalitate, chiar daca, initial, fiecare sustinea altceva.

Videanu a recunoscut, la momentul respectiv, ca Directia juridica a Primariei Sectorului 5 i-a sesizat un aspect care prevedea o eroare materiala. „Avizul de amplasare temporara in procedura interna a Primariei Capitalei nu trece pe la Directia juridica si a fost o eroare de numerotare a articolelor din lege, pe care o corectam”, a spus atunci Videanu. In aceste conditii, Primaria Sectorului 5 nu mai trebuia sa mai dea autorizatie de constructie.

Primarul general Sorin Oprescu s-a intalnit luna trecuta cu presedintele Automobil Clubul Roman (ACR), Constantin Niculescu, pentru a discuta problematica traficului rutier din Bucuresti.

Primaria Capitalei a anuntat ca in luna august va organiza, pentru a doua oara la Bucuresti, editia Campionatului Mondial FIA GT, ce se va desfasura pe circuitul auto din jurul Palatului Parlamentului.

Acest circuit automobilistic este al doilea din Europa organizat pe strazile unui oras, dupa Monte Carlo, unde are loc, o data pe an, un Mare Premiu de Formula 1, precizeaza comunicatul.