Un consilier local UDMR a câştigat concursul pentru ocuparea funcţiei de city manager al municipiului Satu Mare

Consilierul local sătmărean UDMR Masculic Csaba va ocupa funcţia de city manager al oraşului Satu Mare, a anunţat primarul Kereskenyi Gabor.

“Acum s-a terminat şi perioada de contestaţie şi a venit momentul să prezentăm oficial noul administrator public al municipiului Satu Mare, dommnul consilier Masculic Csaba. În acest fel a devenit completă echipa administrativă, conducerea Primăriei Satu Mare, cu primar, cu cei doi viceprimari, nu ştim dacă o să intervină modificări în acest sens, dar în momentul de faţă, putem să lucrăm în efectiv complet în acest sens. Nu bucurăm că au trecut toate impedimentele, au trecut alegerile, deci se poate apuca cu o forţă de 120% de muncă în folosul locuitorilor municipiului Satu Mare”, a declarat primarul Kereskenyi Gabor.

El a precizat că urmează să fie stabilite exact atribuţiile noului city manager. “În acest zile stabilim atribuţiile, administratorul public va coordona şi va răspunde de unele servicii publice importante din municipiul Satu Mare, respectiv de aspecte care ţin de administrarea domeniului public şi privat în municipiul Satu Mare şi bineînţeles va fi o echipă bună care va lucra pe principiul colegialităţii. Trebuie să creionăm mai bine şi toate atribuţiile de care vor răspunde şi viceprimarii pentru că ştiţi foarte bine că am aşteptat acest moment să se termine toate poveştile”, a mai spus primarul.

Masculic Csaba a afirmat că îşi va da demisia din Consiliul Local. “Urează să ocup această funcţie de administrator public- city manager după ce îmi voi da demisia din Consiliul Local. Mâine încă voi participa la şedinţă, va fi ultima mea şedinţă. Va fi puţin greu ca după aproape 9 ani să mă despart de Consiliu, de colegii mei cu care am fost împreună la bine, la rău. Va fi o chestie interesantă, căci timp de 8 ani de zile, în calitate de consilier şi membru al deliberativului, am criticat şi am pus întrebări întotdeauna executivului şi acum acest lucru se va întoarce împotriva mea şi probabil eu o să fiu întrebat de multe ori. Dar eu cred că experienţa pe care am acumulat-o în cei aproape 9 ani ca şi consilier şi cu implicarea pe care am avut-o în Consiliu, o să pot face faţă cerinţelor acestui post de administrator public”, a declarat Masculic. AGERPRES