Un centru multifuncţional dedicat persoanelor defavorizate va fi construit în cartierul Bahne din municipiul Focşani, printr-un proiect cu fonduri europene în valoare de peste opt milioane de lei, a anunţat Primăria Focşani.

„Primăria Municipiul Focşani a semnat contractul european de finanţare pentru proiectul  „Crearea unui Centru Multifuncţional pentru activităţi educative, cultura le, recreative şi sociale”, clădirea urmând să fie amplasată pe locul fostului bloc G2, din Cartierul Bahne. Pe lângă acest Centru Multifuncţional destinat desfăşurării de activităţi educative, culturale, recreative şi sociale, în zonă se va amenaja şi un loc de joacă pentru copii, precum şi un spaţiu verde, destinate adulţilor şi copiilor”, se arată într-un comunicat al Primăriei Focşani.

Potrivit administraţiei locale, proiectul urmăreşte îmbunătăţirea calităţii vieţii, creşterea coeziunii sociale, îmbunătăţirea mediului de viaţă şi creşterea economică în zonă, cu efecte asupra reducerii numărului de persoane aflate în risc de sărăcie sau excluziune socială.

Proiectul, în valoare totală de 8.139.947,54 lei, este cofinanţat de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 9 – Sprijinirea regenerării economice şi sociale a comunităţilor defavorizate din mediul urban.

Perioada de implementare a proiectului este de 51 de luni, între 30 octombrie 2019 şi 31 decembrie 2023. AGERPRES