Ultima şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud din acest an, ţinută luni, s-a încheiat cu scandal, consilierii judeţeni PSD luând decizia să părăsească sala în urma unui schimb dur de replici între preşedintele CJ, Liviu Rusu (PDL) şi consilierul social-democrat Daniel Suciu.

Conflictul a izbucnit la discutarea celui de-al doilea proiect de pe ordinea de zi, legat de avizarea acordului de cooperare în domeniul turistic între judeţele Bistriţa-Năsăud, Cluj şi Suceava în cadrul proiectului „DN 17 – Şoseaua Nordului – Un drum turistic între Ardeal şi Bucovina”.

În momentul în care consilierul PSD Daniel Suciu a luat cuvântul şi a menţionat cele două vizite făcute recent în judeţ de către ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, preşedintele CJ Bistriţa-Năsăud i-a cerut acestuia să discute exclusiv pe tema proiectului de hotărâre, în caz contrar urmând să îi ia cuvântul şi să îl cheme la ordine.


Pentru că reprezentantul PSD nu a vrut să îşi încheie intervenţia, Liviu Rusu l-a numit „nesimţit” pe consilierul PSD, moment în care cei 11 consilieri social-democraţi au luat decizia de a părăsi sala de şedinţă. Imediat după acest moment a urmat un schimb de replici între preşedintele CJ şi consilierul PNL Dorin Popescu, care s-a arătat nemulţumit de modul în care se desfăşoară discuţiile în cadrul consiliului: „Te rog frumos nu mai bate câmpii, pentru că eşti ridicol! Domnule, eşti ridicol!”, a fost replica lui Liviu Rusu.


În ciuda părăsirii sălii de şedinţe de către consilierii PSD, majoritatea formată din consilierii PDL şi trei de la PNL, dintre care doi au fost excluşi vinerea trecută din partid, a reuşit să treacă toate cele şapte proiecte de pe ordinea de zi. CJ Bistriţa-Năsăud este format din 30 de consilieri, dintre care 13 PDL, 11 PSD şi şase de la PNL. Dintre reprezentanţii PNL, trei votează alături de preşedintele Liviu Rusu şi PDL, iar ceilalţi formează opoziţia, alături de PSD. AGERPRES