UDMR si-a adjudecat intreaga conducere a CJ Covasna

UDMR si-a adjudecat intreaga conducere a Consiliului Judetean Covasna, preluand atat functia de presedinte, cat si pe cele doua de vicepresedinti.
Noul presedinte al CJ Covasna, fostul deputat Tamas Sandor, va fi secondat in urmatorii patru ani de colegii sai de partid, Henning Laszlo, care a ocupat functia de inspector scolar, si Demeter Janos, fostul presedinte al CJ, si va lucra cu un consiliu format in majoritate din reprezentanti ai UDMR, care detin 16 locuri.

Alegerea vicepresedintilor a avut loc pe 23 iunie, iar in cursa s-au mai inscris Fazakas Tibor, din partea Partidului Civic Maghiar (PCM), precum si Sabin Calinic, din partea Aliantei romanesti.

Farakas Tibor, care a intrat in turul al doilea cu Demeter Janos, a fost invins cu scorul de 21-9 voturi, deoarece fostul presedinte al CJ a avut de partea sa si cele cinci voturi ale Aliantei romanesti.

Trei din cei noua consilierii judeteni ai Partidului Civic Maghiar au depus juramantul pe o Biblie in interiorul careia era asezat drapelul secuiesc.

Consilierul judetean Tulit Attila a declarat ca el a adus de acasa o Biblie in limba maghiara in care a pus acest simbol atat de pretios pentru el si pentru majoritatea locuitorilor acestei zone.

In urma alegerilor locale, Consiliul Judetean Covasna este format din 16 consilieri UDMR, noua PCM, cinci ai Aliantei Romanesti (PSD, PD-L,PNL, PRM, PC) si un independent.