UDMR, PSD şi PNL au boicotat şedinţa AGA a companiei care gestionează Strategia Digital Mureş

primaria tg mures.jpgConsilierii locali ai UDMR, PSD şi PNL au boicotat, marţi, şedinţa extraordinară a Adunării Generale a Asociaţilor SC The Science City for Reaserch and Medical Informatics, companie care gestionează Strategia Digital Mureş, în cadrul căreia urmau să fie luate o serie de hotărâri necesare înaintării cererii de finanţare pentru Proiectul Târgu Mureş – Oraş Digital.
La şedinţa AGA s-au prezentat doar cei şase consilieri locali ai PDL, care au adoptat toate punctele aflate pe ordinea de zi privind transpunerea în practică a proiectului, legate de achiziţia super-computerului, cererea de finanţare şi cheltuielile aferente pentru proiectul ‘Strategia de marketing a Polului de Competitivitate pentru cercetare – dezvoltare în domeniul medical şi informatică medicală’.

“Crearea de noi locuri de muncă la Târgu Mureş, creşterea şi dezvoltarea centrelor universitare din oraş, posibilitatea de a deveni infrastructură critică de cercetare sunt doar câteva dintre avantajele majore ale constituirii polului de competitivitate. Valoarea totală a proiectului (componenta de investiţii – cercetare şi dezvoltare – proiecte soft) este de 77.795.787, 96 de lei, iar valoarea totală a finanţării nerambursabile pentru toate cele 11 proiecte este de 43.558.794,40 lei. În ciuda valorii considerabile a investiţiei şi a importanţei sale pentru viitorul oraşului, doar şase consilieri locali au fost prezenţi şi au votat pentru implementarea acesteia”, precizează un comunicat de presă postat pe site-ul Primăriei Târgu Mureş.

Şedinţa AGA de marţi a început cu o oră întârziere, dată fiind absenţa consilierilor locali ai UDMR, PSD şi PNL, însă, potrivit preşedintelui Consiliului de Administraţie al Societăţii, Dana Miheţ, aceştia au fost suficienţi pentru îndeplinirea cvorumului. “Potrivit art. 115 din Legea 31 din 1990 care prevede cvorumul necesar pentru luarea hotărârilor în AGA în cazul şedinţelor extraordinare este necesară la prima convocare prezenţa acţionarilor deţinând cel puţin o pătrime din numărul total de drepturi de vot, iar la convocările ulterioare prezenţa a cel puţin 1/5 din numărul total de drepturi de vot. Hotărârile sunt luate cu majoritatea voturilor deţinute de acţionarii prezenţi”, a spus Miheţ. Prin decizia AGA, documentaţia pentru continuarea procedurilor de obţinere a finanţării va putea fi depusă, mai ales că marţi este termenul limită.
Şedinţa Extraordinară a AGA a SC The Science City for Reaserch and Medical Informatics a fost convocată după ce, la şedinţa desfăşurată în urmă cu o săptămână au fost adoptate doar patru din cele zece proiecte aflate pe ordinea de zi.

Consilierul local al PDL, Ioana Roman, şi-a declarat dezamăgirea faţă de atitudinea colegilor săi din AGA, cărora le-a imputat că prin boicotarea şedinţei ar fi încercat să împiedice continuarea Proiectului Târgu Mureş -Oraş Digital, din cadrul Strategiei Digital Mureş. “Am aşteptat mai bine de o oră să încercăm să reuşim să avem cvorum aş vrea totuşi să trag o concluzie legată de importanţa gestului şi votului pe care l-am dat astăzi. Mi-aş dori ca lucrurile să nu fi fost în van şi ca tot efortul pe care l-am depus în pofida faptului că ceilalţi colegi, aşa ar trebui să-i numesc, deşi nu merită acest termen, de consiliu local nu se află astăzi alături de noi măcar să voteze împotrivă, nu i-a rugat nimeni să voteze pentru, dar nici măcar nu au vrut să fie aici încercând să zădărnicească această ultimă încercare a noastră de a face proiectul să meargă înainte”, a spus Ioana Roman.

În şedinţa Consiliului Local Târgu Mureş de săptămâna trecută, consilierii locali au votat proiectul de hotărâre de majorare a capitalului social al SC The Science City for Reaserch and Medical Informatics, la care acţionar majoritar este municipiul Târgu Mureş. Atât UDMR, cât şi PNL au anunţat încă de săptămâna trecută că se vor opune continuării proiectului Târgu Mureş – Oraş Digital, pe motiv că acesta ar împovăra bugetul municipiului. AGERPRES