UDMR Mureş a anunţat, vineri, că Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a aprobat suma de 38 de milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor la patinoarul acoperit de la Târgu Mureş, începute în urmă cu 13 ani.

UDMR Mureş a arătat, într-un comunicat de presă, că finanţarea a fost aprobată prin ordinul ministrului Cseke Attila, după clarificarea situaţiei juridice a terenului pe care este amplasată construcţia.

„Situaţia juridică a terenului patinoarului din Târgu Mureş a fost clarificată, la propunerea UDMR, Guvernul a adoptat o decizie în acest sens, care a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial. În urma acestei decizii, Ministerul Dezvoltării a aprobat finanţarea, de 38 de milioane de lei, a construcţiei patinoarului (…) Patinoarul va beneficia de intervenţii asupra structurii, revizuirea şi completarea tâmplăriei, finalizarea placajelor şi pardoselilor, a gradenelor, staţiei de pompare şi a rezervorului PSI. Vor fi remediate lucrările executate dar degradate în timp, vor fi efectuate lucrări de vopsitorie, lucrări de reparaţii la pardoseala din covor şi modificate compartimentările în vederea omologării. Patinoarul va avea 60×30 m, şi va fi dotat cu şase vestiare, sală de forţă şi un teren pe care se vor putea practica sporturi multiple. Clădirea va fi dotată cu o sală de conferinţe şi o sală de recuperare şi control antidoping. Gradenele vor putea găzdui 2.000 de spectatori, şi în complexul sportiv se vor putea organiza antrenamente şi competiţii sportive internaţionale pentru juniori şi seniori, în hochei, patinaj artistic şi de viteză”, a declarat ministrul Cseke Attila, potrivit comunicatului UDMR Mureş.

Sursa citată mai precizează că în urma Ordinului de ministru, lucrările de acoperire şi reabilitare pot fi reluate, în condiţiile în care proiectarea a fost efectuată, comisiile de specialitate au avizat indicatorii tehnico-economici ai proiectului şi poate fi demarată procedura de achiziţie publică pentru identificarea constructorului înainte de a reîncepe lucrările.

Lucrările de acoperire a patinoarului din Târgu Mureş au început în urmă cu 13 ani, Primăria nu a fost partener în acest proiect, iar situaţia juridică a terenului aferent necesita clarificare, menţionează comunicatul UDMR Mureş.

„La propunerea UDMR, Ministerul Tineretului şi Sportului este proprietar al terenului, care poate fi administrat de clubul sportiv local”, se mai precizează în comunicat. AGERPRES