UDMR isi va desemna toti candidatii in doua-trei saptamani

UDMR isi va stabili in circa 2-3 saptamani toti candidatii pentru alegerile locale, a anuntat presedintele Uniunii, Marko Bela. El a adaugat ca, deja, in mai multe organizatii locale au fost desemnati candidatii si s-a facut bilantul de patru ani al administratiei.
“Sper sa avem o echipa cat mai capabila si cat mai bine pregatita in administratia locala”, a adaugat liderul UDMR. Marko Bela spera, de asemenea, ca data alegerilor locale sa ramana 1 iunie. “N-ar fi bine daca s-ar amana aceasta data. Sper sa nu se intample acest lucru, fiindca deja, si asa, toate partidele sunt in campanie”, a precizat Marko Bela.

El a informat, apoi, ca, saptamana trecuta, la Jimbolia, a avut loc o reuniune regionala a primarilor si consilierilor UDMR, la care au participat primari si consilieri din judetele de la granita de vest a Romaniei – Timis, Arad, Bihor, Salaj, Satu Mare, Maramures si Cluj. “In continuare, vom organiza astfel de intruniri zonale. Suntem in perioada de campanie si aceste consfatuiri se leaga de aceasta perioada. Dincolo de acest scop, suntem convinsi ca trebuie sa existe o corelare intre administratiile regionale, pentru ca ele au scopuri comune”, a spus Marko Bela.

El a explicat aceasta idee aratand ca in judetele de la granita de vest a tarii vor veni investitori straini si ca, in anii urmatori, aceasta zona va fi “locomotiva” relansarii economice a Romaniei. Marko Bela a spus ca la aceasta consfatuire a fost adoptata o declaratie comuna a primarilor si consilierilor UDMR, in care s-a precizat ca un loc important il are preocuparea administratiilor locale din judetele amintite privind capacitatea de absorbtie a fondurilor europene.