Presedintele UDMR Covasna, Albert Almos, le cere tinerilor democrati sa vina cu propuneri pentru a imbunatati strategia de dezvoltare a judetului, pe care acestia au criticat-o.
Albert Almos a declarat ca inainte de a cere demisia conducerii Consiliului Judetean tinerii democrati ar fi trebuit sa prezinte propria lor conceptie privind strategia de dezvoltare a zonei. Liderul UDMR s-a evitat sa se pronunte cu privire la planul de dezvoltare a judetului Covasna pe termen mediu, elaborat de Consiliul judetean, multumindu-se sa spuna doar ca „visele nu sunt destul de indraznete”.

Pe 17 mai, tinerii democrati din judetul Covasna au cerut conducerii Consiliului judetean sa prezinte o strategie viabila de dezvoltare sau sa demisioneze. Presedintele organizatiei de tineret a PD Covasna, Dan Suciu, a apreciat ca Planul de dezvoltare a judetului Covasna pe termen mediu – 2006-2013 nu reprezinta o strategie, ci un „scenariu horror, in care oamenii mor de foame, nu au locuri de munca, perspective si nici macar sperante”. Liderul OT-PD a caracterizat acest document drept „strategia saraciei garantate, a dezastrului economic si a disperarii”, deoarece in realitate nu contine nici o strategie, ci este doar o descriere a judetului, fara nici un obiectiv clar sau actiune concreta pentru urmatorii sapte ani. In urma cu cateva luni si sindicatele covasnene au reprosat autoritatilor judetene faptul ca nu au o strategie viabila de dezvoltare. Liderii sindicali au aratat ca privatizarea a fost un esec si mii de oameni au ramas fara locuri de munca, iar investitorii ocolesc zona din cauza infrastructurii deficitare si a lipsei facilitatilor. Astfel, in 2005 investitiile per cap de locuitor in judetul Covasna au fost de 200 de ori mai mici fata de media nationala, iar salariul mediu este aproape egal cu cel minim pe economie.