Primarii din 16 localitati harghitene vor fi alesi in turul la doilea, intrucat nu au reusit sa obtina suficiente voturi la scrutinul de duminica. Datele furnizate de Biroul Electoral Judetean arata ca o noua confruntare va avea loc in cinci orase harghitene – Gheorgheni, Toplita, Baile Tusnad, Balan si Vlahita – si in 11 comune.
In sase dintre cazuri, batalia se va da intre candidati independenti si cei ai UDMR, in patru localitati se infrunta reprezentantii PSD cu cei ai PNL, in trei cazuri fotoliul de primar este disputat de candidatii UDMR si Partidului Civic Maghiar (PCM), in doua localitati cetatenii au de ales intre PCM si candidati independenti si intr-un singur caz se infrunta un candidat social-democrat cu unul al UDMR.

Una dintre cele mai interesante confruntari va avea loc in municipiul Gheorgheni unde, in primul tur, candidatul UDMR, Weil Gyula, a obtinut mai putine voturi decat adversarul sau de la PCM, Mezei Janos. De asemenea, in municipiul Toplita, actualul deputat PSD Mircea Dusa se va bate pentru postul de primar cu liberalul Stelu Platon, directorul spitalului din localitate.